Cara Nak Kekal Momentum Update Blog

Malam tadi, aku duk berangan macam mana nak kekalkan momentum aku update blog. Sebabnya aku ni malas ya amat nak update. Tetiba terlintas lah satu idea boleh dikatakan bernas jugak lah. Iaitu dengan menukar theme blog dengan theme yang menarik untuk mata kita. Sebabnya?

[Read more...]

Kenapa Blog Tak Berupdate

Assalamualaikum.

Setiap kali aku buka ruang add new post untuk buat entri baru, mesti macam macam alasan melayu datang merayap dalam kepala. Mula la ada suara suara setan yang duk bisik kat telinga macam ni, :

“Betul ke tajuk ni kau nak buat entri ni? Kau dah yakin habis ke ni”

“Kau rasa kau menulis macam ni ada orang nak baca ke? Macam sampah jer topik ni”

“Confirm kau tak femes lepas ni kalau kau terus menulis benda benda yang takda orang ambik tahu langsung ni”

[Read more...]

Menunggu..

Pernah tak korang rasa dalam hidup ni banyak masa dihabiskan untuk menunggu? Aku pernah terfikir, dalam aku hidup 24 tahun (baru 24 okay) ni, dah berapa banyak masa aku habiskan untuk menunggu? Tak kira la tunggu aoa pun, Tunggu kawan ambik ke, tunggu waktu habis kerja ke. Asalkan dinamakan menunggu.

Walaupun tengah kerja, korang bukannya buat kerja sepanjang masa kan? Still setiap hari pun tunggu waktu balik kerja, lepas tu sampai rumah tunggu la apa apa pulak. Contohnya tunggu bola start pukul 12 ke. Kan lama tu.

[Read more...]

Aku Seorang Skema

Aku ada masalah. Semua orang ada masalah. Aku taktahu mana satu ejaan masalah yang betul. Tu pun satu masalah gak. Banyak betul masalah. Aku rasa masalah aku yang satu lagi ni lagi berat dari masalah ejaan masalah ni. Okay korang pun pening kan?

Masalah besar aku adalah aku terlalu formal dalam penulisan. Aku banyak habiskan masa tulis entri tapi aku tulis semua menggunakan ayat yang kurang mesra pembacaan atau bahasa mudahnya ayat skema.

Beberapa kali aku cuba menulis tentang sesuatu dalam web ni tapi bila dah masuk 2,3 perenggan aku delete semua sebab aku tak puas hati dengan penggunaan bahasa dan cara penceritaan entri tu. Aku mahukan penceritaan yang simple dan mesra bacaan end up jadi macam buku tels pulak. Skema gila.

[Read more...]

Takut Dengan Kelajuan

Salam readers ,

Ya, seperti tajuk di atas, memang aku takut dengan kelajuan. Aku tak malu mengakui benda ni sebab aku rasa ada jer orang lain yang takut dekat benda lagi pelik dengan aku. Contohnya, ada kawan aku ni dia takut dengar bunyi pembaris patah. Pelik dah tu kan?

Okay cukup cerita pasal pembaris, aku nak bagitau aku adalah seorang lelaki yang takut dengan kelajuan. By kelajuan aku maksudkan bila memandu. Paling takut naik kereta orang bawak laju. Bukan bawak laju jer, malah yang suka cilok cilok dekat jalan, break emergency tetibe memang membuatkan aku yang duduk dekat seat penumpang pun nak tekan brek jugak.

[Read more...]

WTF??

What The Fact?

 

1. Botol minuman dan bekas plastik makanan yang baru boleh terurai dengan sempurna dalam tanah setelah 50,000 tahun

2. Kucing boleh membuat lebih dari 100 bunyi vokal, anjing hanya boleh sekitar 10

3. Gigi memerang tak pernah berhenti tumbuh

[Read more...]

Tak Sempat Nak Update

Hai readers,

Sebenarnya nak tunggu sampai maya karin baca entri aku tu dulu baru aku nak update. Tapi macam mngharap bulan jatuh ke riba pulak. Dia tak baca pun. Hahahaha

Sedihnya dia tak baca entri aku, aku rasa aku all out dah buat entri tu. Hahaha nevermind pasal tu. Nak cerita aku dekat thailand, sepupu aku dekat sini meninggal.

[Read more...]

Entri Khas Untuk Maya Karin

Amaran :  Pihak kami tidak akan bertanggungjawab jika anda mengalami muntah muntah ataupun loya di sebabkan oleh isi kandungan entri ini. Sebab entri ni untuk Maya Karin jek, yang korang pi baca sapa suruh. So kalau nak baca jugak jangan geli geleman sebab ini adalah antara entri tersweet pernah di hasilkan. Hehe.

Kehadapan Maya Karin,

[Read more...]

Bermula Kembali Membina Tiang Persaudaraan Blogger

Zemanta Related Posts Thumbnail

Salam semua pembaca.

Rindu betul rasanya dengan zaman blogging tahun 2010-2012 dulu. Masa dulu semua peramah dan tak sombong. Maksud aku tak sombong ni bukan bermakna aku cakap blogger sekarang sombong, blogger sekarang pun tak sombong. Apa yg aku maksudkan sekarang adalah masa zaman tu, ramai blogger supportive gila gila. Tapi apa kan daya, ramai yang dah sibuk dengan hal masing masing. Ada yang sibuk bekerja dan belajar. Bila aku pusing pusing kat blog dorang, ramai yang dah lama tak update blog dan ada jugak blog yang dah tak wujud. Rindu dengan dorang semua.

[Read more...]

Terima Kasih Nuffnang

Aku rasa tak pernah lagi aku berterima kasih dekat nuffnang ni. Sebenarnya dah lama aku guna advertisor nuffnang ni tapi sekali pun masih belum berkesempatan nak berterima kasih kat dorang. Walaupun takde banyak mana earnings yang dorang kasik kat aku tapi alhamdulillah setakat ni merasa lah jugak duit hasil blog. Walaupun baru dua kali cashout.

So bagi yang tak tahu lagi, hari ni adalah baru hari kedua lepas aku setup blog ni balik. Dan sebelum ni aku pakai advertiser lain. Dan agak kurang puas hati dengan earnings yang aku dapat. Bayangkan dalam masa setahun aku baru kumpul RM0.25. Mungkin jugak masa tu aku tak fokus sangatg blogging. Biasalah masa tu tengah gila tengok movie.

[Read more...]