Pakai Tudung Labuh, Tapi Duk Bogel Pulak

by thegarang on July 14, 2011

gambo hiasan je.



Ni lah cerita budak-budak zaman sekarang. Bila depan mak bapak elok je berlakonye. Sampai jiran tanya takde boyfriend ke budak tu. Ada yang nak amek jadi menantu la ape la. Tapi bila kat belakang mak bapak ramai yang bogel. Bogel macam mana gua cakap ni. Bogel dari segi moral. Dah macam budak-budak takda akhlak. Padahal tak sedar pakai tudung. Macam gua dulu ustaz gua suh pakai songkok pegi sekolah sebab nak suh gua sedar gua ni budak kelas agama. Tapi gua jahat, sebab tu gua tak pernah pakai songkok. Gua sedar diri la tu.





Baru tadi gua usha ada dua couple ni. Tengok dari jauh pun gua tau ni mesti budak kolej gua. Bukan main lagi tangan si lelaki tu merayap-rayap. Padahal dia sendiri pun nampak awek dia tu pakai tudung labuh. Kalau dah depan orang pun takleh nak behave ni pulak belakang orang kan. Yang awek tu pulak layankan je. Bukan nak sedar diri tu bertudung labuh. Yela. Masyarakat semua tau dan bertudung labuh ni baik-baik belaka. Jangan sampai masyarakat ubah cara berfikir dah la.




Nasihat lah kan. Bagi yang perempuan tu kalau betul-betul nak berkawan dengan lelaki tu dan nak kekal sampai kahwin, bawak dorang jumpa mak bapak lu. Kalau yang saggup tu maknanya betul-betul serius lah. Kalau yang taknak tu maknanya tu nak main-main lah tu. Main-main macam mana?Main punya main-main lah. Tau kan Gua cakap apa. 


Kalau lelaki pulak yang kaki merosak. Jangan la merosak yang tak rosak lagi. Kesian anak orang. lu nak merosak cari la yang dah rosak. Yang pegi pasar malam pakai seluar pendek, baju kelawar kain terbelah tu. Tu baru betul-betul tak malu


The Garang : Gua dah jumpa bakal mak bapak mertua gua. Lu lelaki, ada berani? Jangan nak sia-siakan anak orang

Baca Filem Adik Syamsul Yusof

{ 24 comments… read them below or add one }

Ery Farieha July 14, 2011 at 12:09 pm

kan? takot org ubah persepsi. yelah, pakai tudung labuh, lg senang nak cover bila laki tu raba2. :|

Reply

Ain July 14, 2011 at 12:09 pm

The Garang : Gua dah jumpa bakal mak bapak mertua gua.

ececehhhh!

Reply

Rafidah Farhana July 14, 2011 at 12:10 pm

Kadang-kadang penampilan tak menunjukkan sepenuhnya siapa orang tu.

Reply

Kucing Serius. July 14, 2011 at 12:11 pm

Gua baru post pasal Tudung Labuh dan meraba raba ni malam semalam.

http://kucinganstudio.blogspot.com/2011/07/lovey-dovey-cinta-apa-logiknya-part-2.html

Reply

Fiq Fikri July 14, 2011 at 12:12 pm

budak2 zaman skung tudung jew labur…

tapi bukan lei percaya,hipokrit jew..:D

Reply

saiazuan July 14, 2011 at 12:22 pm

geleng kepala je aku tgk dak2 skrng ni

Reply

the garang July 14, 2011 at 12:26 pm

@Ery Farieha komen terbaikkkk hehehe

Reply

.::: mr IQ :::. July 14, 2011 at 12:31 pm

sebenarnya bilangan yg pakai tudung labuh tp buat maksiat, agak sedikit. Tapi selalu kita ungkitkan yg sedikit, utk menyerongkan pandangan orang lain.

Percayalah, jika anda mengfokuskan isu sebegini, ramai lg yg akan membenci org pakai tudung labuh. Jangan kerana nila setitik habis rosak susu sebelanga.

Reply

the garang July 14, 2011 at 12:34 pm

@.::: mr IQ :::. betul tu der. tapi kalau yang sedikit tu lah perangainya lagi buruk dari yang tak pakai tudung macam mana?

lagi pun sebab gua buat entri ni sebab gua nampak dengan mata kepala gua sendiri di kedai makan. tau kan kedai makan macam mana dia punya public

thanks for coming. pandangan yang bagus :)

Reply

cx's July 14, 2011 at 12:35 pm

yaaa.. jgn nak sia2kan anak org. awas perlakuan anda setelah bercerai cinta!

Reply

Namee Roslan July 14, 2011 at 12:49 pm

emmm, aku pernah nampak kat mid valley..pmpuan tu pkai tudung labuh, laki tu masukkan tangan raba2 dalam tudung. kalau suami isteri kenapa buat kt public.so mmg sah sah lah buka suami isteri.

bg aku, agama tu dah ttpkan tutup aurat..tp jgn lah salah gunakan kehendak syarak tu. dah pakai labuh2..meraba plak. yg tak pakai tudung project dlm wayang plak. even pakai tudung labuh pun..dosa lain kena jaga gak. x semestinya pkai tudung labuh kau dah selamat kt akhirat.

Reply

Namee Roslan July 14, 2011 at 12:51 pm

nk tanya…mcm mana nk dptkan banner newshub tu? aku nak letak kt blog aku. :D

Reply

Sayang Amirah July 14, 2011 at 1:05 pm

erkk.. x sangka D:

Reply

akmalhilmi July 14, 2011 at 1:15 pm

boleh tak aku jwb
pmpn tudung n free same jek prgi
huuu
my persepsi

Reply

~Kirin Selama Perak~ July 14, 2011 at 2:43 pm

gua rasa sekarang takda beza pon pakai tudung atau tak..
yang penting skang adalah iman..

Reply

SyazwanSarawak July 14, 2011 at 2:55 pm

masing-masing dah besar. boleh pikir sendiri.
adehh.

Reply

Halusinasi July 14, 2011 at 3:04 pm

sangat memalukan bila perkara sebegini berlaku. ramai yg tak pandai jaga adab dan perlakuan.

aku tabik spring dgn ko la, dh jumpa dgn bakal mertua^^

Reply

iniialahaku July 14, 2011 at 3:33 pm

mmber aku stim tgk pmpuan tdung labuh…hahahaha…

aku tkut ckit nk rapat pmppuan tdung labuh ni,kang dia tnya surah albaqarah ke..ha sudah aku…assajadah ok la lagi…hahaa

Reply

the garang July 14, 2011 at 3:45 pm

@iniialahaku hahahaha aku kalau al mulk aku tau la. hahaha

Reply

Miscellaneous Smiles July 14, 2011 at 4:09 pm

huh..

dunia akhir zaman~

Reply

CikHaniBhulat July 14, 2011 at 5:07 pm

hurm, from now dont’s judge book by its cover, blum tentu yang cantik luar tu cantik di dalam..blum tentu buruk diluar buruk di dlm.. =)

Reply

Farierahasanz July 15, 2011 at 5:47 am

aku nak komen tanak.?? emm , da singgah sini aku bg jelaa komen siket kan ..

cantik dalam itu yg terpelihara sebena nye ..

org yg bertudung , ta kire la labuh ke tak , jarang ke nipis , 2 sume ta menunjuk kan ape yg ade dlm aty . .
aty mempunyai rahsia tersendiri , sampai kan kite sendiri pun kdg2 tak phm dgn kehendak aty . .
n bile nafsu menguasai aty , maka terjadi laa maksiat2 seumpama nie . .
*aku punye komen cam tak kena jep ngn entry kaw nie .. haha

Reply

pRiNCe July 15, 2011 at 7:23 am
ana AuNi July 15, 2011 at 1:08 pm

dari pandangan ana..as org yg bertudung.. xsemestinya diorg yg pakai tudung labuh2 sebab nak tutup aurat je.. sume bergantung pada niat..

ada yg pkai tudung sbb skola agama..
ada yg pkai tudung sbb parents or someone sruh..
and mcm2 lagi la kn..
and for sure diorg tuh sume ‘culture shock’ terlebih je tu..
dats why bile berdepan dengan dunia realiti..
diorg ingat sume bleh cube..

beware la dgn seksa yg Allah nk bagi.. tu je..
sori ‘ter’panjang..hehe..

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: